Friday, January 5, 2007

Sidney?

Stavfel skickade tysk 13 000 kilometer fel

En tysk 21-åring skulle till Sydney, Australien, för att hälsa på sin flickvän. Men när han beställde sin biljett på nätet skrev han istället Sidney. Och hamnade i norra USA.

Iklädd endast t-shirt och shorts steg Toby Gutt ombord på planet i Tyskland. Destinationen var ett sommarvarmt Sydney, där flickvännen väntade. Istället hamnade han i vinterkalla Sidney, strax under nollstrecket. När han gjorde sin biljettbeställning på nätet blev ett ’y’ ett ’i’ och han hamnade 1.300 mil fel.

När flyget landade i Portland, USA, började Toby Gutt känna sig osäker.

– Jag undrade lite, men ville inte säga något. Jag tänkte för mig själv att det faktiskt går att flyga till Australien via USA.

Han gick därför ombord på planet som skulle ta honom vidare till Billings i Montana för nästa byte. Men när planet i Billings visade sig vara betydligt mindre, och dessutom i det närmaste fullsatt med oljearbetare insåg han att något gått snett.

I tre dygn tvingades han vänta på flygplatsen Billings innan familjen hemma i Tyskland lyckats få fram de 600 euro som krävdes för att ta honom till sol och bad i Sydney.

http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c01%5c03%5c5191&o=sp3

1 comment:

Anonymous said...

hehe, skön lirare ju..