Saturday, January 13, 2007

Akta er för pizzabud


I oktober 2002 åkte den då 11-årige Shawn Hornbeck ut på en cykeltur. Sedan dess har han varit försvunnen. Men igår hittades han – när en annan kidnappad pojke skulle fritas.


Polisen i Missouri hittade den nu 15-årige Shawn Hornbeck i går. Och det var en ren slump. Egentligen letade man efter en annan tonåring, William Ownby, som försvann från sitt hem utanför St Louis i måndags. Hölls i fångenskapSpåren efter honom ledde till en lägenhet i förorten Kirkwood. Och mycket riktigt fanns 13-årige Ownby hemma hos 41-årige pizzabudet Michael J Devlin. Men han var inte ensam. Ytterligare en pojke hölls i fångenskap i den stökiga, mörklagda lägenheten. Han presenterade sig som Shawn Hornbeck för de poliser som utförde razzian mot Devlins hem.


– Det är otroligt, säger sheriffen Gary Toelke till CNN. – Att vi kan avsluta två fall på en gång på det här sättet...sådant händer inte. Gav upp hoppetHur Shawn Hornbecks föräldrar reagerat på budet att deras son återfunnits levande är inte känt, men de hade antagligen givit upp hoppet om att någonsin få se honom igen. Det är mer än fyra sedan han åkte ut på en cykeltur utanför hemmet i Richwood – och bara försvann. Då var Shawn elva år. Nu är han femton. Polisen är förtegen om vad som hänt under själva kidnappningen, men uppger att Hornbeck föreföll vara vid god hälsa. – Båda pojkarna mår efter omständigheterna bra. Men de ska undersökas på sjukhus, säger Gary Toelke. Kan få livstid

Michael Devlin har gripits och kommer att åtalas för första gradens kidnappning. Han riskerar livstids fängelse.

Om jag visste om det här så hade denna man antagligen vart med på min topp-10 psykopater.

No comments: